Now Reading
Alles Wat Je Moet Weten Over Laser Ontharen

Alles Wat Je Moet Weten Over Laser Ontharen

We zijn allemaal weleens lui en hebben niet altijd zin om onze charmante haartjes te verwijderen. Laser ontharen kan een goede oplossing zijn, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je een afspraak boekt.

Hoe wordt het gedaan?

Laserontharing is een medische procedure die een pulserende lichtstraal gebruikt om ongewenste haren te verwijderen. De laser gaat door de huid naar de haarfollikel. De behandeling is vrijwel pijnloos en kan op het gehele lichaam worden gedaan.

De juiste timing

Bij laser ontharen zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, timing is daar één van. Haar groeit in verschillende fasen: anagene fase (groei), telogene fase (overgang) en katagene fase (rust ). De groeifase (Anagene) is de perfecte tijd om te beginnen met de behandeling. Wanneer het haar in de telogene fase is, kan de laser het haar niet goed herkennen. Haar groeit helaas niet tegelijk en daarom wordt er aangeraden de behandeling om de 4 a 6 weken te herhalen.

Huidskleur

Het is geen verassing dat huidskleur meespeelt in de resultaten van laser ontharen. Als je een donkere huid hebt kunnen er allerlei bijwerkingen optreden. Dit komt doordat de laser geen onderscheid kan maken tussen de pigment van de huid en de pigment van de haarzakjes. Een veelvoorkomende bijwerking is dat de huid donkere vlekken krijgt. Ook bijwerkingen zoals blaasjes, zwelling en littekens kunnen voorkomen.

Haarkleur

Als het gaat om laser ontharen hebben mensen met blond haar minder vaak succes. Laser ontharen is gericht op de pigment van de haarfollikel, hoe minder pigment hoe moeilijker het voor de laser zal zijn om het haar te vinden. Dit geldt niet voor alle blondines, maar voor mensen met zeer licht haar. De mensen die het meeste succes hebben met laser ontharen zijn mensen met een lichte huid en donker haar. De laser kan zich bij dit type effectief richten op de donkere haren tegen een contrast van een lichte huid.

Type laser

Hoewel mensen met een lichte huidskleur en donker haar de perfecte kandidaat zijn voor laser ontharen, zijn er een aantal lasers die verschillende haar- en huidskleuren kunnen behandelen. Er zijn vier veel gebruikte lasers.

  • Nd-YAG Laser: Ideaal voor donkere huid tinten, omdat het pigment minder goed absorbeert. Omdat YAG minder pigment absorbeert heb je wel meer behandelingen nodig.
  • Alexandrite Laser: Ideaal voor mensen met een olijf toon.
  • Diode Laser: Deze laser die voor een haarvermindering studie in China werd gebruikt, is ideaal voor een lichtere huidskleur.
  • Ruby Laser: Één van de oudste systemen en heeft een hogere pigment absorptie dan de andere systemen. Deze laser is geschikt voor mensen met een zeer lichte huidskleur.

Is het permanent?

Het is belangrijk om te weten dat laser ontharen niet altijd permanent is. Veel vrouwen ervaren na een tijdje terugkerende haargroei. De meeste mensen hebben 4 tot 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Hoewel laserontharing niet permanent is, laten studies wel zien dat het zeer effectief kan zijn.

Voordat je naar de afspraak gaat

Zorg ervoor dat je de plek die je gaat behandelen van te voren haar-vrij hebt gemaakt. Doe dit niet op dezelfde dag. Het is het beste om 1 dag van te voren te scheren. Voor mensen die onder de zonnebank gaan is het aan te raden om enkele weken te wachten na een zonnebank-sessie, zodat de huid terug kan gaan naar de natuurlijke huidskleur.

Ben je benieuwd hoe zo een laser behandeling nou gaat? Bekijk de onderstaande video, waarin Anna Nooshin een laserontharing behandeling laat doen.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ez31-5cEQEM”]

Bron

Scroll To Top